Hi-res satellietbeelden beschikbaar voor Den Haag en Rotterdam

18 juni 2007 door Stefan de Konink

OpenStreetMap en Yahoo! hebben enige tijd terug een deal gesloten, die het mogelijk maakt om hoge resolutie satellietbeelden van Yahoo! te gebruiken als basislaag in de web-editor. Hiermee kunnen wegen gemaakt worden zonder daadwerkelijk op de plaats geweest te zijn. Zo is bijvoorbeeld Bagdad al in kaart gebracht (een van de meest nauwkeurige en recentste kaarten die momenteel te verkrijgen is).

De Yahoo! beelden zijn helaas niet beschikbaar van de hele wereld. Satellietbeelden van Nederland waren slechts in lage resolutie beschikbaar. Het goede nieuws is dat Den Haag en Rotterdam sinds kort in hoge resolutie beschikbaar zijn! (noot: je dient een OSM account te hebben om de satelliet beelden in de ‘edit’-mode te bekijken).

Iedereen kan nu dus wegen aanmaken. Er moet nog wel iemand de straat in om te kijken wat de straatnaam is (overnemen uit andere kaarten is niet toegestaan). Voldoende te doen nog op mapping parties 🙂

En nu Amsterdam nog …

Tags: ,

One Response to “Hi-res satellietbeelden beschikbaar voor Den Haag en Rotterdam”

 1. Zaterdag 30 juni en zondag 1 juli zal er in Den Haag een tweede mapping party worden gehouden.

  Iedereen is welkom, ook als je nog geen ervaring hebt.

  De locatie is wederom Restaurant ‘De Hagedis’:
  Waldeck Pyrmontkade 116
  2518 JR Den Haag
  52.07851