Mapping activiteit in de wijk Roomburg te Leiden

20 november 2007 door Myckel Habets

In Leiden is men nog hard bezig om de laatste gedeelten van de wijk Roomburg nog af te maken, maar de meeste bebouwing staat er al en is gewoon toegangkelijk. Roomburg is een van de wijken in Leiden die gewoonweg niet compleet is in de AND gegevens, dus was het tijd om een mapping activiteit te organiseren om ook deze wijk goed op de kaart te zetten. Zelf ben ik bij de LOSC actief, dus werden ook de mensen op de LOSC maillijst ook geattendeerd op deze activiteit. Deze activiteit was opgezet om kleinschalig, max. 2 uurtjes, mensen te leren kennen die zich ook met OSM bezig houden, kennis uit te wisselen en de kaart van Leiden beter te maken.

Zaterdag was het de ideale dag om te mappen. Zonnig, fris en droog. Peter Poeliejoe, ook van de LOSC, was de enige andere persoon die ook zin had in mappen. Peter had nog geen ervaring met het hele proces van mappen en in de database zetten, maar had wel al een gps weten te regelen. Peter’s werkgever is betrokken geweest bij het aanleggen van de watervoorziening van de wijk en Peter had dus een gedetaileerde kaart van de wijk bij zich. Ideaal om te zien hoe dingen lopen en geen straten te missen. Na 1,5 uur hadden we de hele wijk gemapped en was het weer tijd om te gaan. Zondag heb ik Peter laten zien hoe hij de gegevens uit z’n gps kon trekken en hoe het tekenen en taggen in JOSM werkt.

Het resultaat mag er zijn (inlay is de oude situatie, voor de mapping activiteit):
Kaartje Roomburg

Tags:

Comments are closed.