OpenStreetMap maakt gratis carnavalskaart

31 januari 2008 door Stefan de Konink

Persbericht OpenStreetMap:
OpenStreetMap presenteert haar versie van de carnavalskaart. Deze kaart, waarop de normale plaatsnamen zijn vervangen door carnavalsnamen, is het resultaat van het werk van enthousiaste vrijwilligers uit de OpenStreetMap gemeenschap.

“Het idee om een carnavalskaart te maken was er al langer. De uitvoering kwam in een stroomversnelling nadat Uitgeverij Wolters-Noordhoff met zijn versie van de kaart kwam. Op die kaart kwamen veel reacties: sommige namen waren verkeerd of werden zelfs helemaal niet genoemd. Het mooie van onze kaart is dat iedereen die dat wil zijn of haar bijdrage kan leveren door fouten of ontbrekende namen te melden om zo de kaart te perfectioneren.” aldus Joris Meijerink, woordvoerder van OpenStreetMap.

De OpenStreetMap gemeenschap heeft de carnavalsnamen overgenomen van wikipedia en is zich ervan bewust dat deze lijst zeker nog niet compleet of correct is. De OpenStreetMap gemeenschap roept daarom geïnteresseerden op om mee te werken aan het verbeteren van de kaart. Iedereen kan en mag een steentje bijdragen. Helpen is heel makkelijk: neem eens een kijkje op het forum of de website.

Tags:

4 Responses to “OpenStreetMap maakt gratis carnavalskaart”

 1. HJP Beeren says:

  Helaas staan er FOUTEN in de Carnavalsmap(vasteloavesmepke)in plat roermonds(Remunj)en het heet zeker niet sjtuf(dit is de roermondse reus)maar u kunt kiezen uit ongeveer 23 carnavalsverenigingen(sinds de herindeling waarschijnlijk nog meer) waarvan D’n UUL uit de binnenstad zegt dat zij de (enige echte)sorry, oudste is, terwijl de Veldmoezen,Katers, Kaketoes en alle andere zeker niet onderdoen.

 2. Joris Meijerink says:

  In de kaart zitten inderdaad nog fouten en is nog niet compleet. Daarom hebben we ook een forum opgestart waar iedereen de fouten kan aangeven http://forum.openstreetmap.org/viewforum.php?id=19.
  Graag zouden we weten wat de correcte naam is van Roermond tijdens carnaval zodat we de kaart kunnen verbeteren.

 3. Harrij Beeren says:

  Vooruit dan maar op het gevaar af dat ik op mijn flkkr krijg van mensen die het beter weten Roermon is met vasteloavend het UULERIEK(UULERIJK).

  VEUL VASTELOAVES PLEZEER (beereweer)

 4. Lodewijk says:

  In de loop der tijd zijn er intussen flink wat fouten en onvolledigheden aangepast in Wikipedia. Is het een idee om periodiek de lijst bij te werken?

  Groetjes, eia