Workshop OSM kaarten op Garmin GPS

10 september 2008 door Stefan de Konink

In het bezit van een Garmin GPS en altijd al OpenStreetMap kaarten willen proberen?

Kom dan naar de eerste Nederlandse OpenStreetMap gebruikersdag. Tijdens deze dag ben ik aanwezig om een ieder te helpen OpenStreetMap kaarten op zijn of haar Garmin GPS te zetten. Tevens kun je bij mij terecht met vragen en opmerkingen over Garmin GPS apparaten en natuurlijk de kaarten. Ook kun je er een GPS van het OpenStreetMap-project lenen om bij te dragen aan de kaart.

Het gebeurt allemaal tussen 12:00 en 15:00 in Zaal 3 tijdens de aftrap van de SoftwareFreedomDay die gehouden wordt op 13 September in ‘Het Brandpunt’, Oude Utrechtseweg 4a te Baarn. Niet vergeten je Garmin GPS (met USB aansluiting) mee te nemen!

5 Responses to “Workshop OSM kaarten op Garmin GPS”

 1. Frederika Welle Donker says:

  Jammer, had ik graag bij willen zijn maar ik zit nu in het buitenland. Gaan jullie deze informatie ergens anders herhalen c.q. beschikbaar maken ?

 2. Lambertus IJsselstein says:

  Er zijn op dit moment nog geen nieuwe bijeenkomsten gepland behalve de SoftwareFreedomDay in 2009.

  Er wordt wel een lijst bijgehouden in de wiki: http://wiki.openstreetmap.org/index.php/Netherlands_Mapping_Parties_2008

  In de wiki is ook meer informatie te vinden over OpenStreetMap en Garmin maps: http://wiki.openstreetmap.org/index.php/OSM_Map_On_Garmin

 3. Els says:

  Hallo,
  Ik heb pas kort een Garmin colorado en nu vraag ik mij af of iedereen zomaar kaarten mag downloaden en hoe dat dan moet en hoe je die dan in mapsource kan krijgen en dan ook weer in de gps. Een heleboel vragen maar ik hoop dat iemands mij daar antwoord op kan en wil geven.
  Els.

 4. Lambertus IJsselstein says:

  De OSM Garmin kaart van Nederland kun je downloaden van http://garmin.na1400.info maar let op; dit is een topografische kaart en geen routeerbare… Download de MapSource installer en installeer de kaart, vervolgens kun je met MapSource de afzonderlijke kaartdelen op je GPS zetten.

  Op die site staat ook een link naar een website waar routeerbare kaarten te downloaden zijn.

 5. gaatjeninks says:

  weet iemand of je alle kaarten van de garmin gps in een kaart kan doen want het duurt heel lang voordat je elke kaart van elke profinsie aan heb