OpenStreetMap werkt aan nieuwe licentie

16 september 2008 door Henk Hoff

Het gaat goed met OpenStreetMap. Dagelijks komen er wereldwijd vele nieuwe vrijwilligers bij en de data wordt steeds vaker gebruikt voor allerlei soorten van toepassingen. Echter, er zijn diverse organisatie die gebruik zouden willen maken van onze data, maar dat niet aandurven vanwege de voorwaarden in onze huidige licentie (Creative Commons 2.0). De OpenStreetMap Foundation heeft gezocht naar een alternatieve licentie die beter past bij de doelstellingen van het project. Die heeft zij gevonden in de Open Data Commons licentie.

Vinden van de juiste licentie is nog maar de eerste stap. Nu moet de nieuwe licentie nog geimplementeerd worden. Dat wordt nog een stevige klus.

Wat is nu het probleem (en de oplossing) en wat komt er allemaal bij kijken om deze licentie aanpassing te realiseren. Daarover gaat Henk Hoff, bestuurslid van de OSM Foundation, een toelichting geven op de HollandOpen Conferentie in Amsterdam (vrijdag 19 september).

Meld je aan op de www.hosc.nl website en je hebt ook toegang tot verschillende andere presentaties over open content en open source projecten.

Tags:

Comments are closed.