Hi OpenStreetMap! How are you?

12 november 2008 door Stefan de Konink

Welkom bij de Hi Society; krijgt direct een andere betekenis als je met je project betrokken raakt bij Hi. Een paar dagen geleden maakte Editie NL een item over Hi WaarZitWie een LBS waarvan we er meer kennen.

Nu leken de kleurtjes van die kaartjes best op onze kaartjes, en ben ik de Hi site aan het afstruinen geweest. En kwam tot de onderstaande vergelijking.

OpenStreetMap en Hi

Na de TV uitzending heb ik gebeld met de KPN voorlichting om te vragen wat de bron van deze data was, gisteren sprak ik met de woordvoerder van KPN. Binnen KPN was een duidelijke keuze voor OpenStreetMap gemaakt, maar waarom zou iemand van OpenStreetMap mailen? Via de marketing afdeling van Hi, die mij vanmorgen heeft opgebeld zijn een aantal dingen besproken. Om aan de CC-BY-SA te voldoen wordt op de Hi website een referentie naar OpenStreetMap gemaakt, ook wordt er bij de volgende mobiele versie een About knop of Splashscreen geïmplementeerd. De volgende versie is al direct de 1.0 dus dat zou betekenen dat we op dat gebied even moeten wachten.

Hi heeft een duidelijke keuze gemaakt voor OpenStreetMap, juist vanwege ons licentie model wat breed commercieel toepasbaar is, in tegenstelling tot andere oplossingen. Zij gingen er vanuit dat dit goed was geregeld door het ontwikkelbureau die de applicatie heeft ontwikkeld. Wat betreft de SA is er eventueel iets wat wij graag van KPN willen hebben (cryptische omschrijving: paspoort voor een draadloze telefooncel). Er zijn binnen Hi, als mobiele internet verkoper, tal van redenen om deze data beschikbaar te stellen, echter zoals bij veel bedrijven zijn er ook andere belangen. Laten we hopen dat de commercie het wint ­čśë

Tags:

4 Responses to “Hi OpenStreetMap! How are you?”

  1. Zojuist in item in Editie NL over Hi WaarZitWie. We zitten er boven op… Update 16:32; We hebben contact gehad met KPN. En we gaan nog meer contact hebben Vooralsnog erg positief! Update 12 november Zie ook ons nieuwe verhaaltje.

  2. Sandra B says:

    Nu het er toch over gaat: als ik een uitsnede uit Openstreetmap wil gebruiken voor een routebeschrijving op een website, wat voor (Nederlandstalige) copyright-tekst moet ik er dan bij zetten?

  3. Stefan de Konink says:

    Over het plaatje ons logootje embedden met een linkje naar OpenStreetMap (zoals in het andere artikel), of OpenStreetMap als tekst gebruiken lijkt me voldoende om aan de ‘By’ te voldoen.

  4. Sandra B. says:

    Ok, doe ik. S.