2008: En weg was de anarchie…

25 december 2008 door Stefan de Konink

Strategische keuzes maken, professionalisering en commercieel denken. Dat klinkt best eng op deze blog, dat gebeurde pas in december aan het eind van het OSM jaar overzicht.

Er is in het afgelopen jaar OSM-NL veel gebeurd. Een jaar begint in januari dus we zoeven twaalf maanden terug. Nadat vorig jaar november via de Digitale Pioniers GPS spulletjes hebben ingekocht zijn die natuurlijk gekocht en goed gebruikt. Maar laten we naar de spannende maand januari gaan!

Januari
JR Online werd sponsor van de Nederlandse tileserver. Dat dit een goede deal was mag duidelijk zijn. We kregen er zelfs een sysadmin bij: Sander Hoentjen (tjikkun). De tile server zorgt voor ontwikkel mogelijkheden en natuurlijk plaatjes.

Aan het einde van de maand debatteerde onze regering over het vrijgeven van het NWB. Dat zou wel eens in 2009 kunnen gaan gebeuren; kaarten makers waren boos.

Ook werden een carnavals kaart en een kaart in de Friesche taal gemaakt. Voor de carnavals kaart werd wikipedia leeggetrokken en samen gevoegd met onze op AND-data gebasseerde dataset.

Februari

Mei
Rijkswaterstaat gebruikt OSM data in haar Geotool

Juni
OV map van het stadsgewest haaglanden komt beschikbaar.

Augustus
OSM Flyers

September
Henk in OSM Foundation bestuur
Eerste OSM gebruikersdag

December
Op de laatste dagen van december is er een einde gekomen aan de anarchie. We zijn naar een dictatoriale structuur getransformeerd. De stichting OpenGeo ziet het levenslicht.

Comments are closed.