Vliegtuigongeluk

25 februari 2009 door Stefan de Konink

Voor iedereen die belangstelling heeft voor de omgeving van het ongeluk. Op basis van de eerder gegeven locaties op NOS.nl is de afstand tot het begin van de Polderbaan ongeveer 1.6KM, met een afwijking van ongeveer 100m. We hebben net in Merkaartor uitgemeten wat de afstand tot de snelweg is, dat is slechts 510 meter, dat geeft wel te denken.


Deze afbeelding maakt gebruik van Yahoo aerial imagery.

Tags:

7 Responses to “Vliegtuigongeluk”

 1. floris says:

  ik vond het al zo raar dat niemand met een gedetailleerd kaartje kwam.

  ik heb gisteren nog wat landuse=farm toegevoegd daar.

 2. p3t3r says:

  “dat is slechts 510 meter, dat geeft wel te denken”

  Zwam niet zo. Stemmingmakerij. Enig idee hoeveel vliegtuigen dagelijks een snelweg oversteken? Rond Schiphol alleen al dagelijk zo’n 1100 starts en landingen. Vliegen zal nooit 100% veilig worden, net als dat er nooi aanvliegroutes zullen komen die volledig vrij van risico’s zijn. Net als een wandeling door de stad overiges. Allemaal “bedenkingen”…..

 3. Stefan says:

  Als je niet begrijpt wat 1 seconde langer in de lucht had betekend, `ben je een beetje dom’.

 4. p3t3r says:

  Landingssnelheid van een 737 is 260 km/h = 72,2 m/s

  72 mtr dus.

  M.i. begrijp je de essentie niet.

 5. Stefan says:

  De essentie was dat we van geluk mogen spreken dat dat ding in een akker ligt en niet op een snelweg. Als dat ding ergens moest neerkomen is dit in iedergeval een aardige locatie om het te doen. 500m voor een snelweg, in plaats van op een snelweg.

 6. p3t3r says:

  Dat ben ik helemaal met je eens! Maar staat wel los van mijn oorspronkelijke boodschap en de essentie daarvan.

 7. Stefan says:

  Zo was het in de tekst ook bedoeld 🙂