Een mirror en nieuwe data!

2 maart 2009 door Stefan de Konink

Om maar met de deur in huis te vallen; iedereen heeft weleens behoefte om de planet te downloaden. Om die behoefte te bevredigen en je provider niet op transitkosten te jagen hebben we nu ook een mirror in Nederland. Onze betrouwbare hostingsponsor vond dat geen probleem. Als je al geklikt hebt zonder het artikel te lezen valt je nog wat op: we mirroren buiten de planet ook nog wat anders. 😉 Sinds vandaag heeft Object Vision BV de 3dshapes databank vrijgegeven onder de CC-BY-SA licentie. Dat betekent dat je de meeste gebouwen van Nederland in hoogte en oppervlakte beschikbaar hebt. Voor OpenStreetMap betekent dat, dat we postcodes en huisnummerreeksen nu op complete gebouwen kunnen zetten in plaats van wegen. Dat levert als extra voordeel ook nog eens betere routering op!

Momenteel is Dogodigi bezig met het importeren van de shape-bestanden in PostGIS om het vervolgens naar OSM te exporteren. Previews via Mapserver komen snel. Er zijn momenteel wat versieverschillen die artefacten veroorzaken en dus eerst moeten worden opgelost.

Tags: ,

5 Responses to “Een mirror en nieuwe data!”

 1. Willem1 says:

  Betekent dat dat alle gebouwen van Nederland direct in de database komen?

 2. Stefan de Konink says:

  Niet alles staat er nog in, maar in principe is het wel de doelstelling 🙂

 3. Dick says:

  Dat is goed nieuws! Ik zat te wachten op een mirror die de planet osm host als datum in plaats van planet-latest. En dat nog wel hier in Nederland!

  Ik heb snode plannen hiermee, doormiddel van http range requests requests bepaalde bz2 blocken downloaden aan de hand van vooraf gegenereerde indexen (bz2 block/byte offset index en een way/tile index).

 4. Stefan de Konink says:

  Vertel ons meer Dick 😀 Op de mailinglijst bijvoorbeeld 🙂