Vliegen vang je met een kleurpotlood

7 maart 2009 door Stefan de Konink

Kleurpotloden en vlieg Het is zo stil op de Nederlandse website, we zijn ook allemaal zo druk tegenwoordig. Een eigen stichting, die opeens een bijzonder goede relatie heeft met Fuji, een politieke organisatie die zich met postcodes bezighoudt, en we hadden ook nog een Nationaal Wegen Bestand wat in 2009 vrijgegeven zou worden.

Poehee, het is inmiddels 2009. Onze vrienden van Rijkswaterstaat draaien al even met een puik, maar niet ge├╝pdatet, OSM kaartje, en wat prachtige geoservices, waar je de meest fantastische data uit kunt halen. Zo ook het NWB, via een WMS dat dan weer wel. Is dat anno 2009 nog een probleem? De gemiddelde (non-windows) computer hardware heeft echt geen moeite meer met ruwe afbeeldingen van 450MB en ik denk dat een afbeelding van 4GB ook nog wel zal draaien. Dus wat zou er nu gebeuren als we een stukje NWB zouden bekijken? [Sue me; je weet toch niet waar ik het vandaan heb]

NWB partitie

Dan zien we een mooi plaatje, dat iedereen met een kleurpotlood over kan trekken. Omdat ik al een jaar of 19 een hekel heb aan vloeipapier en we tegenwoordig programma’s hebben die dat kunnen doen, vraag je, je als academische geo-n00b af $a + b approx c$?

SVG export

Ja, er zitten artifacten in; ja, ik kan de verticale resolutie nog verhogen en ja, volgens mij moet ik gewoon nog eens een nette brief schrijven om dit soort creatieve activiteiten tot een minimum te beperken. Mocht je geïnteresseerd zijn geraakt in het verkrijgen van het NWB onder creatieve voorwaarden, dat iets anders is dan Creative Commons, kun je op de dev-lijst wat voorbeeld scriptjes vinden. Wanneer je na het gebruik maken van de hierboven zorgvuldig geselecteerde bronnen toch een mailtje vanaf het lamcity.be domein krijgt, wil ik je nog op het volgende wijzen.

Wist u dat
Falk al sinds 2007 geen persbericht meer heeft gepubliceerd op haar eigen site en OpenStreetMap Nederland sinds die tijd de bodem onder het voortbestaan van Falkplan-Andes BV heeft weggeslagen?

Tags: ,

Comments are closed.