Praat mee over de nieuwe licentie (UPDATE)

10 maart 2009 door Henk Hoff

OpenStreetMap overweegt haar data over te zetten naar een andere licentie, de Open Database Licentie (ODbL) van de Open Data Commons organisatie. Deze licentie staat nu open voor commentaar. Deze inspraakperiode loopt af op 20 maart. Het is de bedoeling dat deze licentie op 28 maart definitief wordt vastgesteld tijdens de algemene vergadering van de Open Knowledge Foundation Network in Londen.

De OpenStreetMap Foundation wil de community actief betrekken bij deze fase van de totstandkoming van deze licentie. Komende zondagmiddag wordt hiervoor een licentie-meeting georganiseerd in Amsterdam. Wil je meer weten over de licentie of heb je een mening die je wilt delen met anderen of …. ach … vul zelf ook maar in 🙂 Hoe dan ook, je bent welkom!

De locatie is nog niet definitief bekend. Vanaf 13.00 uur zullen er mensen aanwezig zijn.

Kijk op de wiki naar de definitieve locatie en geef je op (dan kunnen we een beetje rekening houden met de keuze van de locatie…).

Tot ziens!

UPDATE
Door de geringe opgave is besloten deze meeting niet door te laten gaan. Mensen die alsnog de licentie willen bediscussieren worden uitgenodigd om zaterdag 14 maart vanaf 16.00 uur deel te nemen aan de teleconference (in het Engels). Deze telefonische meeting duurt ongeveer 2 uur. Je kunt inbellen op nummer 020 708 5017. Je wordt dan gevraagd een code in te toetsen. Deze is 831277.
Deze teleconferentie wordt georganiseerd door de OpenStreetMap Foundation.

Tags:

Comments are closed.