Minutely-updates… awesome

7 mei 2009 door Roeland Douma

Zoals sommige van jullie al gemerkt hebben wordt er nog hard gewerkt aan de tile nieuwe tile server. Zeker rond middernacht licht het renderen soms even stil. Maar laten we het er op houden dat het voor een goede zaak is. Momenteel draait er elke minuut een cronjob welke de minutely diffs ophaalt en deze in de database stopt. De techniek staat voor niks.

Maar dat is nog niet alles. Je hebt er weinig aan als het in de database zit als de tile al gerenderd is. Daarom, als bonus exclusief voor jullie, worden ook alle tiles waar wijzigingen op zijn gemaakt verwijderd. Als dat niet super is! Natuurlijk kan hier nog wel het een en ander mis gaan met polygonen en complexe relaties. Echter de meeste “huis, tuin en keuken”-edits zouden heel snel beschikbaar moeten komen! En om te zorgen dat alles wel consistent blijft voeren we uiteraard nog steeds een dagelijkse import uit.

Kortom voor snelle updates neem een kijkje op nieuw.openstreet.nl. Maar onthoud dat er nog veel op getest wordt.

Tags:

Comments are closed.