OSM kaartjes op je website, appeltje eitje!

13 augustus 2009 door Roeland Douma

Gister morgen wou een vriend van mij een kaartje op zijn zakelijk website zetten. Hij had wat rond gekeken bij OpenStreetMap maar kon geen eenvoudige manier vinden om gewoon een kaartje met een marker te krijgen zonder vele regels javascript, dus hij koos voor Google Maps. Als fanatieke OSM-er kon ik dit natuurlijk niet laten gebeuren en ik ben dan ook aan de slag gegaan om in zo min mogelijk regels code gewoon een simpel kaartje op de site te toveren.

Na enig geklooi gisteren kwam ik uiteindelijk op 2 regels die hij op zijn site moest toevoegen en 1 regel die hij moest aanpassen. Kortom erg simpel en hij was tevreden!

Maar uiteraard willen wij zoveel mogelijk gebruikers van OpenStreetMap en ik zo veel mogelijk gebruikers van van mijn ochtend coden. Dus heb ik mijn.openstreetmap.nl gemaakt. Het idee is erg simpel brwose de map, klik op de map voor je marker en genereer de (valid) HTML. Nu heeft dus niemand, die enkel een kaartje met zijn marker bij zijn bedrijf, nog een excuus om Google Maps te gebruiken! Geen gezeur met OpenLayers en enkel 3 regels, wat wil je nog meer?

De source is beschikbaar in git. En als er iemand is met wat meer artistiek talent dan ik leef je uit en kom met een kickass-design!

Uiteraard is het geheel nog niet af. Maar het is zo in basis bruikbaar. Ik zat nog te denken aan:

  • geen marker
  • meerdere markers
  • optionele zoombar
  • gepersonaliseerde markers (met bijvoorbeeld het logo van het bedrijf)
  • …..

Al het comentaar is uiteraard welkom!

Tags: ,

One Response to “OSM kaartjes op je website, appeltje eitje!”

  1. Frenzel says:

    Een beetje laat maar die gaan we in de website gooien. Ik ga er wel wat van maken.