Evolutie: Navigatie met waypoints in YOURS

25 augustus 2009 door Lambertus

Zojuist heeft YOURS, de opensource OpenStreetMap routing website, er een nieuwe functie bij gekregen: routes maken met behulp van waypoints. Dit is een veel gevraagde functie die al heel lang op de planning stond en er nu eindelijk gekomen is, met dank aan Philip Homburg die de code contributie gedaan heeft.

waypointsMet behulp van waypoints zijn routes te maken die niet perse de kortste of snelste route zijn zoals in het bovenstaande plaatje is te zien. De bedienings interface is nog wat rudimentair maar die zal zeker beter worden in de toekomst.

Er zijn nog een paar nieuwe zaken die gemeld mogen worden. Voor de geoinformatici onder ons: de routing API (het server deel dat de routes uitrekend en terug geeft aan de clients) kan nu de route terug geven in geoJSON formaat, documenatie hierover is hier te vinden. De GPS eigenaren vinden ook verbeterde functionaliteit: de GPX export is onder handen genomen en kan nu ook meer dan een paar honderd route punten exporteren. De ontwikkelaar voor navigatie software die YOURS als routing engine gebruikt wordt ook beter geholpen doordat verschillende API versies naast elkaar kunnen blijven bestaan. Hierdoor hebben ontwikkelaars meer tijd hebben om te migreren tussen de API versies.

Comments are closed.