Illegaal stemmen op het CDA

1 oktober 2009 door Stefan de Konink

Zojuist kwam ik terug van een algemeen overleg ter evaluatie van de creatieve industrie in Nederland. Daar valt veel onder, eigenlijk alles wat een beetje met innovatie en cultuur te maken heeft. Omdat we binnen OpenStreetMap eigenlijk breed bezig zijn zal ik een aantal opvallende zaken met jullie delen.

Digitale Bioscopen
Wat tijdens de IBC in het RAI theater voor slechts 5 dagen wordt geregeld, is een groot probleem in Nederland. Dit grote probleem beslaat de digitalisering van alle bioscoopzalen, van Pathe to tot filmhuis. We lopen daar als Nederland mee achter, of beter gezegd: de zalen zelf willen niet investeren zelfs niet als het op korte termijn goedkoper is om het celluloid in de ban te doen en te draaien op 2K dan wel 4K projectoren. Toen ik hoorde dat niet alleen de PvdA wilde dat er voor 40 miljoen in bioscopen gepompt moest worden, schrok ik toch wel even. Waarom zou je überhaupt nog willen investeren in een industrie die hopeloos achterloopt op de realiteit?

Concurrentie tussen de creatieve industrie
Het grote idee om de creatieve industrie te laten versmelten in een vertegenwoordigende organisatie lijkt een doodgeboren kindje te zijn. Als men elkaar al niet lek schiet over het feit dat ze het niet met elkaar eens worden over een visie, blijken ze ook nog eens directe concurrenten van elkaar te zijn. Ook dit speelt voor OSM. Neem nu de fietsrouteplanner van de Fietersbond er gaan tonnen subsidie in, waarom begint de fietsersbond daarmee als de volgende planners al bestaan?
Onze vrienden van Goudappel maakten Fietsrouteplanner.nl, of neem de Falk-darkside-routeplanner, dan wel de onvolprezen YOURS. De keuze is reuze…

Cultureel vs Creatief
De SP sneed een redelijk filosofisch puntje aan. Wanneer is iets cultuur en wanneer is iets creatiefs. Hoe moet je dit nu van elkaar scheiden? Als ik het heb begrepen is cultureel iets zonder winst en is creatieve industrie dus iets waar het grove geld wordt verdiend. En de laatste heeft vooral steun nodig bij het starten. Hoe staat OpenStreetMap daar dan in? Zijn we een cultureel fenomeen omdat we elkaar helpen aan data zonder er aan te verdienen?

D66 doet het niet zelf
Het valt op hoe politieke partijen totaal niet op de hoogte zijn wat er in den lande gebeurt. De overheid moet samenwerking tussen de industrie stimuleren… uh… ja… ik zou zeggen stimuleer dan eerst eens wat bestaat en erg goed loopt, en internationale aandacht krijgt. Dus overheid: Doe het niet zelf!

Ik vind het ook raar dat wat betreft creatieve innovatie de Digitale Pioniers regeling van Kennisland niet voorbij heb horen komen. Een partij die al 10 jaar bestaat en morgen haar verjaardag viert, en vaak in de media komt is nogal moeilijk over het hoofd te zien. Overigens hoorde ik wel een aantal projecten zoals MultimediaN waarvan ik uit eerste hand weet dat daar zeker nuttige dingen gebeuren. Die worden overigens met de gas baten gefinancierd.

Illegaal stemmen op het CDA
Natuurlijk heb je altijd CDA kamerleden die het voor zich zelf gruwelijk verzieken. Neem nu bijvoorbeeld Nicolien. Nicolien vindt dat de creatieve industrie ernstig wordt benadeeld door het illegaal downloaden. Nu heb ik nooit de relatie gelegd tussen illegaal en downloaden, maar het schijnt een enorme strafrechtelijke dwaling te zijn. Zo erg zelfs dat Nicolien het direct zou willen verbieden. Je vraagt je af hoe een Weledelgestrenge, Weledelgeleerde Vrouwe in de rechten als in de kunstgeschiedenis zo op haar plaat kan gaan wat betreft het legaal foutloos vermenigvuldigen van informatie. Als de bijbel begin onze jaartelling op zo’n efficiënte manier verspreid had kunnen worden hadden we momenteel heel wat minder problemen gehad, om maar te zwijgen over de verloren gegane kunst in de afgelopen eeuwen door een aantal malloten die het op kerken en gebedshuizen hadden voorzien.

Dus voordat het te laat is en het illegaal is om je internet verbinding te gebruiken. Ga niet illegaal op het CDA stemmen, in dit geval doe je niet alleen de creatieve industrie ernstige schade toe maar ook jezelf.

Tags:

2 Responses to “Illegaal stemmen op het CDA”

  1. Milo says:

    Als de bijbel als een wiki was geschreven en iedereen had zich er mee kunnen identificeren waren er nog minder problemen geweest.

    Ook wat peer reviewing van de spaanse inquisitie en het via youtube verspreiden van martelingen en brandstapels had mogelijk voor verschuivingen gezorgd.

  2. Stefan de Konink says:

    U ziet,
    zo gek is dat downloaden nog helemaal niet 😉