De nieuwe dev!

18 november 2009 door Stefan de Konink

Momenteel wordt de nieuwe development server geïnstalleerd. Een 64bit Gentoo systeem, die door Oxilion op een XenServer wordt gezet. De nieuwe server zal worden ingezet om dingen te testen, uit te proberen, en vooral te ontwikkelen aan vrije geodata, dus niet exclusief tot OpenStreetMap.

In principe is het acceptatie beleid erg simpel. Wil je wat leuks ontwikkelen, maar is een eigen server met OpenStreetMap data toch een stapje te ver, of wil je gewoon met een aantal mensen werken aan een nieuwe online editor, dan kun je een account aanvragen. Stuur een voorstel naar het forum, de mailinglijst of IRC en het wordt waarschijnlijk snel opgepakt.

Sommige mensen zullen zich nu afvragen, wat de productie server dan gaat doen. Dat is eigenlijk ook vrij simpel; alles draait op development, werkt iets goed en is het gedocumenteerd komt er een checkout terecht op productie.

Momenteel is de server geïnstalleerd, er moet nog even een DomU kernel gebakken worden.

Tags: ,

2 Responses to “De nieuwe dev!”

  1. Milo says:

    En? Is de nieuwe dev al klaar? Wordt op de dev ook eenzelfde database gedraaid als op prod? b.v. met een dagelijkse opschoning?

  2. Stefan de Konink says:

    De machine is geïnstalleerd, maar het nog een probleem met de Xen kernel vs Udev. Op veler verzoek komt op die machine de NL database in non-mapnik formaat.