PHP interface naar API0.6

4 december 2009 door Stefan de Konink

Omdat ik toch te veel vrije tijd heb, zeker geen moment rust nodig heb en slaap (gaap) voor mietjes is. Is dit volgens mij wel het tijdstip om aan te kondigen dat er nu een PHP interface naar de OpenStreetMap API0.6 is. Je kunt er mee downloaden, uploaden, deleten, updaten.

En het mooiste van dit alles; je kunt zelfs je spul uittesten op de Engelse sandbox.

Waar kun je dit prachtige stukje PHP van eigen bodem vinden? Natuurlijk in onze GIT repository.

Het praktisch nut is ook eenvoudig aan te geven; een hele tijd geleden had Rubke een PoI editor gemaakt op basis van OpenLayers. Dus icoontjes op een kaartje slepen en je kunt direct via het web attributen toevoegen. Dat zou ook erg handig zijn voor de website Afvaltijd.nl, immers er zullen nog een heleboel vuilnisbakken en kleding-verzamel-depots op moeten. Door deze interface is het dus appeltje-eitje geworden om een backend te maken die uit een stukje JSON een OpenStreetMap Changeset maakt.

Tags: ,

2 Responses to “PHP interface naar API0.6”

  1. Rubke says:

    kan ik m’n project eindelijk afmaken 😉

  2. Stefan de Konink says:

    Vlug dan 😉