AND node cleanup

22 december 2009 door Roeland Douma

Iedereen die wel eens in Nederland heeft ge√ędit is ze tegengekomen. De nodes met enkel source=AND en AND_nodes=* tags. Momenteel draait er een python script om deze nodes van hun tags te ontdoen. Waarom beide tags weg mogen zal ik even motiveren.

source=AND: De nodes zijn geplaats door de AND user. Het scriptje draait ook onder de AND user. Dus de informatie is impliciet aanwezig. Het zou hetzelfde idee zijn als dat ik op alle nodes source=rullzer zet. Enkel de nodes met version=1 en user=AND worden ontdaan van deze tag.

AND_nodes=*: Deze tags zijn tijdens de import toegevoegd. Echter ze dienen geen nut. Kortom, lijkt me logisch dat ze eraf kunnen.

Nu is natuurlijk de grote vraag, waarom? In veel editors worden nodes zonder tags anders weergegeven dan nodes met tags. Door de AND tags hebben we heel veel getagde nodes en zijn “interessante nodes”, nodes met nuttige tags, een stuk lastiger te zien.

Kortom hopelijk is binnenkort Nederland een stuk schoner in de editor!

Tags:

2 Responses to “AND node cleanup”

 1. miblon says:

  Goede actie!

  Een van de belangrijkste dingen in veel Open source projecten is dat het ontwikkelaars niet is toegestaan code te claimen door naamsvermelding in de broncode. Dat je in de repositories vaak wel kunt zien wie wat wanneer heft gewijzigd is natuurlijk een ander verhaal, dat is wel degelijk nuttig.

  Ik zie deze actie in het verlengde van die gedachte en vind dan ook dat uiteindelijk nergens een source= tag hoort. Wie de bron is blijkt indirect uit de user-edit informatie.

 2. floris says:

  klopt miblon, alleen in die tijd waren die er nog niet of was het hooguit een ID.

  maar opgeruimd staat netjes!