Haiti op haiti.openstreetmap.nl

16 januari 2010 door Stefan de Konink


http://haiti.openstreetmap.nl/ wordt momenteel opgetuigd door Ldp om een snelle mirror te hebben.

Lees meer over hoe jij vanuit je luie stoel mensen op Haiti kunt helpen!

Wil je direct beginnen met editten in Potlatch volg dan deze link.

Update:

Een interview van Floris op Radio 1 op 19-1-2010 rond 9:14. Terug te luisteren op de site van Radio 1, via de NOS, maar ook op onze mirror.
O’Reilly: Haiti: OSM and Sat Imagery for Free iPhone App

Sat3 Routenplaner “kennt” Haitis zerstörte Straßen
Nu ook op ZDF aandacht voor de osm Haiti map; Flash, Windows media

Update: 15:40, 21 January 2010

Thank You from Haiti

I hope this is the right place to post this. If not, please re-post in the correct location. My name is Craig Luecke and I’m currently in Port Au Prince with the Fairfax County Urban Search & Rescue Team (USA-1) out of Fairfax, VA, USA. We were the first USA rescue team on the ground. I wish there was a way that I properly express to you how important your OSM files were to us. Most of our team members own their own Garmin Rino and 60CSx units on top of the units we already have in the equipment cache. Having these detailed maps on our GPS units is a big deal. Shortly after discovering your work I quickly spread the word and transferred the street level maps onto as many Garmin units as we could before sending the American rescue teams on the streets. The team members are thrilled to have this resource you have created. I wish you could see their faces ‘light up’ when I take their GPS unit and tell them that I’m going to give them street level detail maps. They have been working VERY hard and anything that can help them in every aspect of their mission here is greatly appreciated. I am spreading the word about this work to all rescue and humanitarian teams on the ground here in Haiti. Please be assured that we are using your data – I just wish we knew about this earlier. THANK YOU! If there is anything I can do to return the favor please let me know. My email is rocklandusa@gmail.com. 13:40, 21 January 2010 (UTC)

Tags: , , ,

2 Responses to “Haiti op haiti.openstreetmap.nl”

 1. miblon says:

  Klinkt als een fantastisch initiatief! Als iemand op een of andere manier merkt dat de bijdragen van de openstreetmap community inderdaad door de hulpverlening gebruikt wordt en/of helpt bij het vinden van vermisten etc. zou dit dan ook gepubliceerd kunnen worden?

 2. reijer knol says:

  hoi allemaal,

  Heel creatief om op zo’n idee te komen. Heel veel mensen zowel hulpverleners als mensen die hulp nodig hebben zijn hier dankbaar voor.
  Altijd fijn als je naast geld overmaken nog iets meer kunt doen wat direct impact heeft.

  Als ik het interview niet had opgepikt had ik er nooit van gehoord. Bij een volgende rampzalige gebeurtenis kan dit, als het daar nodig is, weer ingezet worden. Nu zullen wellicht veel meer mensen dit gaan doen. Is er niet iets op te zetten dat de energie niet verspild wordt maar gecoordineerd is in te zetten?

  Groet en van mij uit in ieder geval een dank dat jullie dit opgezet hebben Reijer