OpenStreetMap.nl website update (fase 1)

14 februari 2010 door Frank Heinen

Zoals de meesten van jullie wel reeds gezien hebben heeft de website van openstreetmap.nl afgelopen weekend een update gekregen. Dit is de 1e fase van het update project.

In deze fase zijn er een aardig aantal punten verbeterd:

1 – Browser compatibilty
De site is nu compatible met:

 • Internet Explorer 6/7/8
 • Firefox 2/3.x (incl Linux variant)
 • Chrome 2/3/4 (incl Linux variant)
 • Safari 3/4
 • Opera 10 (incl Linux variant)

2 – W3c compliancy
de HTML & CSS is nu volledig W3C compliant.

3 – Geoptimaliseerde HTML
De site was opgezet met meerdere iframes wat ten eerste problemen  met de weergave veroorzaakte en ten tweede niet goed is voor SEF (/SEO).

4 – Verbeterde  SEO
Er zijn alt en title tags toegevoegd, meta tokens zijn toegevoegd, robots.txt is aangepast, menu is uit het iframe gehaald etc. om zo de doorzoekbaarheid van de site te bevorderen.

5 – OpenLayers bug
Openlayers had een “nasty” bug dat deze zich niet presenteerde in Internet Explorer 6 & 7 (en nog wat browsers). Deze is verholpen door een goede anonieme vriend van mij. Tnx for that!

6 – Layer update
De overlay (site) werkte niet in alle browsers correct en ook de presentatie aan de onderkant leek naar mijn mening niet heel mooi. Dit is gecorrigeerd zodat de onderkant ook ophoudt boven de onderkant van de browsers.

Verder is de site verticale scaling aangepast gezien deze bij het verkleinen van de browser over de header heen klapte en die voor rare visuele weergave zorgde.

7 – Link update
Voor de links zijn de targets gecorrigeerd/verbeterd en ook  de foute links zijn gecorrigeerd naar de correcte pagina’s

In de volgende fases zal de snelheid geupdate worden (is al goed maar kan beter), SEO zal verbeterd worden, de laatste iframe zal getracht worden te verwijderen, visuele update met wat “fancy” visuele effecten en ik zou er graag wat toevoegingen aan toe voegen zoals bijvoorbeeld een uitklapbare legenda e.d.

Tags:

2 Responses to “OpenStreetMap.nl website update (fase 1)”

 1. Roeland Douma says:

  Kudos! Hij lijkt zelfs onder konqueror goed te werken.

  Nu nog RDFa support voor meer semantiek.

 2. Frenzel says:

  Roeland,

  RDFa heb ik nog niet veel kaas van gegeten (raar dat niemand mij dit ooit heeft opgemerkt (binnen mijn werk), of is het zo exclusief?).
  Zou je mij daar een keer mee op weg willen helpen?