Mapping op eth0

11 augustus 2010 door Roeland Douma

Zoals aangekondigd is er een team van OpenStreetMappers, bestaand uit Floris, Stefan en ondergetekende.

Skinkie op binaryvoice in gesprek met Brenno de Winter

Op de heen weg begon het al toen Stefan in gesprek met Brenno de Winter op binary voice te horen was. We waren inmiddels bijna op locatie maar toch. We zijn zelfs gevolgd via FollowMe wat nog “aardig” bleek te werken ook! Eenmaal aangekomen op eth0 een korte rondleiding en het klaarleggen van de GPSen etc.


Om 13.00 was het dan zover, er hadden zich ongeveer 20 man gemeld (en 1 vrouw!) voor het praatje van Floris. Een beetje algemene introductie OpenStreetMap en een spoedcursus mappen voor dummies behoorden beide tot het programma. Hierna waren er nog enkele vragen waar alle drie de teamleden op in konden gaan. Alles bij elkaar duurde het praatje en de discussie ongeveer 40 minuten waardoor we gelukkig nog erg veel tijd overhadden om te gaan mappen. Voor de gelegenheid waren er dus GPS-en beschikbaar en waren er walking-papers beschikbaar. In totaal waren er vier mensen die wouden gaan mappen en deze zijn in tweetallen (dus 2 groepjes van 2) het noorden van Wieringerwerf gaan mappen. Floris en Roeland zijn naar Kreileroord gegaan om dit te mappen (de edits komen hopelijk morgen!).

Na het mappen moest de data uiteraard worden ingevoerd, dit is altijd een lastig moment in de keuze van de editor, maar daar we ze potlatch niet aan wouden doen hebben we de nieuwe mappers direct met josm laten werken. Na wat uitleg en hulp is het allemaal gelukt en hebben we er denk ik weer enkele zielen bij die ons kunnen helpen om te data nog completer te maken.

Na het eten zijn Floris en Roeland nog romantisch een boswandeling gaan maken. Er was nog meer dan genoeg te doen in het bos maar helaas heeft het gisteren nogal geregend waardoor de wandelroutes meer modderroutes waren en dus niet heel erg mapper vriendelijk. Mocht er dus iemand in de buurt komen dan is er nog genoeg te mappen in het Dijkgatbos.

Al met al een geslaagde dag, de kaart is een stukje completer en enkele nieuwe osm-ers zijn ingewijd. Ik zou zeggen op naar het volgende evenement!

P.s. Het praatje van Floris is ook opgenomen, deze komt ook nog beschikbaar dus hou deze blog scherp in de gaten!

Tags: , , ,

Comments are closed.