Onderweg.nl op OpenStreetMap

22 september 2010 door Stefan de Konink

De nieuwe site van Locatienet BV, onderweg.nl maakt gebruik van OpenStreetMap. Het combineert data uit het NDW als WMS overlay op een versimpelde achtergrondkaart.

Locatienet is (net als ieder ander slim commerciƫel bedrijf) benieuwd naar suggesties wat nog meer gedaan kan worden met de data. In een telefoongesprek gisteren werd ook nog een leuk feitje weggegeven.

De meetlussen komen in X/Y binnen, en moeten dus gekoppeld worden aan wegsegmenten. Momenteel wordt daarvoor een uittreksel van het Nationale Wegenbestand (NWB) gebruikt. Dat bestand is sterk verouderd, en het is dus bijvoorbeeld rond Eindhoven onbruikbaar. OpenStreetMap is veel recenter en dus geschikter, het idee is dan ook om de segmenten van OpenStreetMap te gaan koppelen aan de meetlussen.

Comments are closed.