Weekbulletin – Week 48, 29 november – 5 december

6 december 2010 door Martijn van Exel
Nederland

Internationaal

  • Zoals vorige week al gemeld is mogen mappers luchtfoto’s van Bing gebruiken om over te trekken. Alleen was het nog wachten op het officiële groene licht van de advocaten van Microsoft. Deze is inmiddels binnen, dus we kunnen aan de slag! Zowel de on-line editor Potlach als JOSM kunnen nu gebruik maken van deze foto’s.
  • De nieuwe versie van de on-line editor voor OSM, Potlach2, is officieel in gebruik genomen.
  • In Chili wordt volgend jaar een Foss4g georganiseerd.
  • Wist je dat MapQuest, al genoemd in de Nederlandse rubriek, heel actief meedoet aan de ontwikkeling van OpenStreetMap en ook veel resources ter beschikking stelt? Neem eens een kijkje op [EN] de MapQuest Open Initiative pagina’s.
  • In Nieuw Zeeland is vanuit de overheid geodata beschikbaar gekomen die geïmporteerd mag worden in OSM. Het NZ OSM team is klein, zo’n 50 gebruikers en daarvan zijn er slechts 4 programmeur, dus zijn vragen hulp bij het importeren en gebruiken Google Groups hiervoor.

Comments are closed.