Weekbulletin – Week 49, 6 – 12 december

13 december 2010 door Peter Hazenberg

Deze week hebben we alleen internationaal nieuws, alhoewel hier en daar ook wel een tintje Nederland is te bespeuren.
Internationaal

  • Martijn meldt dat hij een Bing Aerial image age viewer heeft gemaakt. Hiermee kun je zien hoe oud een bepaalde luchtfoto van Bing is. Peter heeft iets vergelijkbaars gemaakt, alleen het verschil is dat Martijn de Bing API gebruikt, en Peter OpenLayers.
  • Je kunt een OSM deken kopen. Ze zijn niet goedkoop, maar wel redelijk uniek want ze worden op maat gemaakt aan de hand van het door jou opgegeven coördinaat.
  • OSM Foundation board member Emily Laffray kondigt aan dat zij gaat werken voor MapQuest.
  • Komzpa heeft een 3D gebouwen renderer gemaakt. Deze renderd momenteel alleen gebowuen in de voormalige Sovjet-Unie of in de rest van de wereld als het gebouw (alle nodes, ways en relaties) helemaal nieuw is. En alleen gebouwen met een height of building:levels tag. Peter heeft (een deel van) de skyline van Almere met hoogtes uitgewerkt.

Comments are closed.