Weekbulletin – Week 2

18 januari 2011 door Martijn van Exel

Nederland

  • Martijn meldt dat er in Amsterdam weer een maandelijkse MappersBabbel komt, iedere derde donderdag van de maand. De eerste is dus op de 20e in café Dwaze Zaken.
  • Eind vorig jaar is een interessante nieuwe tag approved. Met het gebruik van deze :left en :right toevoeging zijn op eenvoudige wijze extra eigenschappen aan bijvoorbeeld wegen te koppelen. bijvoorbeeld hier: highway:right=fenced. Kan de renderer daar ter plekke een iets dikker zwart lijntje tekenen.
  • Zondag 16 januari is in Cafe Dudok te Hilversum de nieuwsjaarsborrel gehouden. De opkomst viel wat tegen maar uiteindelijk waren we met z’n zessen. Zoals een gemiddelde OSM bijeenkomst betaamt, staan er op een gegeven moment 4 laptops op tafel 🙂 De verwachtte knockout tijdens de ODbL/CT acceptatie discussie bleef uit, de voor- en tegenargumenten vlogen over tafel. Er zijn nog wat mooie plannetjes ontstaan, daarover later meer. Een aantal mensen zijn nog een hapje blijven eten. Al met al een goed begin van het nieuwe jaar!
  • De gemeentelijke herindeling is inmiddels verwerkt in de kaart.

Internationaal

  • Op de blog van de OSM Foundation verschenen al eerder interviews met diverse board members. Deze week is het interview met “onze” Henk Hoff verschenen.
  • Stephan meldt dat NASA de Landsat WMS buiten bedrijf heeft gesteld. In Nederland waarschijnlijk niet veel gebruikt, maar voor sommigen toch een gemist.
  • De Call for Papers voor de State Of The Map EU-conferentie is nu open. Je kunt je ideeen voor een praatje op deze Europese editie van de welbekende State Of The Map vanaf nu kwijt via de website. De conferentie vindt plaats in Wenen van 15 tot 17 juli 2011.

One Response to “Weekbulletin – Week 2”

  1. Alexander Pas says:

    “highway:right=fenced” hmm… niet mee eens… meer een barrier=fence tussen twee roads in.