Visualisatie van Openbaar Vervoer en Wandelen

30 september 2012 door Stefan de Konink

Op basis van dienstregelingen kun je een mooie analyse maken hoe goed een gebied bereikbaar is, door hier ook loopafstanden tot twee kilometer in te stoppen krijg je een echte bereikbaarheidkaart vanaf een bepaald punt. Natuurlijk is dit een enorme aggregatie ten opzichte van wat je gebruikt bij een routeplanner, maar het geeft wel een zeer mooie indicatie wat je reistijd zal zijn gegeven een bepaalde oorsprong.

Door toepassingen zoals OpenTripPlanner en YOURS wordt ook micromapping steeds meer gewaardeerd. Kijk hier onder maar eens. De wandelrouteplanner geleid de minder valide naar de lift. Dat is natuurlijk alleen mogelijk als er een lift bekend is, maar ook zal het station aansluiting moeten hebben met het overige wegennet.

En ik neem aan dat Lambertus het mij niet kwalijk neemt als ik de hosting vraag van YOURS nog even onder de aandacht breng.

Tags: , , ,

Comments are closed.